WAAR STA IK VOOR ?

"Mijn leidende principes"

" Beter een heel mens dan een goed mens"

Vaak willen we goed doen. Goed voor anderen is niet noodzakelijk het beste voor onszelf. Belangrijk is te weten wie jij bent en wat jij wil. Ook al is het niet conform de norm, het is wie jij bent.  Jezelf accepteren betekent ook een plaats geven aan wat we liever niet laten zien.  Ook kleurige bloemen hebben donkere wortels, alles is nodig, alles hoort erbij. Zonder oordeel.

" Er is altijd een keuze."

Soms lijken we muurvast te zitten, lijken obstakels onoverkomelijk en dromen onbereikbaar.  Ook al lijkt het zaadje keihard en onbreekbaar...  Overal is er een uitweg, er is steeds een keuze.

" Harmonie met je omgeving."

Om te groeien, zijn gezonde relaties belangrijk, zowel met familie, met partner, met kinderen als met collega's. Iedereen heeft zijn plek in het grotere geheel. Je voelt je vrijer als je op je eigen plek staat en je eigen taak opneemt. 

" Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen."

Er zijn vele wegen om te bewandelen en toch  lijkt het alsof we steeds weer de platgetreden paadjes opzoeken.  Belangrijk is te weten wat het pad is dat bij jou past.  Alleen dan kan je er met passie en overtuiging voor gaan.

" Zelfzorg."

De druk is hoog. Er zijn veel verplichtingen waaraan we moeten voldoen en de tijd is beperkt.  Vaak zorgen we goed voor anderen. Maar wie zorgt er voor ons?  Wat heb jij nodig om duurzaam te blijven functioneren? Kun en mag je geven aan jezelf wat jij nodig hebt?