MIJN VERHAAL

"Ik zoek mijn plek tussen uitdaging en zekerheid"

De afgelopen 20 jaar reisde ik veel en woonde ik langere perioden in het buitenland. Het begon ooit met een Erasmusverblijf in Portugal, later was er vrijwilligerswerk in Brazilië, ik was ook reisbegeleider en voerde projecten uit in China en Brazilië. Altijd vond ik wel een reden om op avontuur te vertrekken, om te ontsnappen, en toch kon ik nooit de zekerheid van België lossen. Steeds ging ik weg en kwam ik weer terug.

Als ingenieur ontwierp en bouwde ik chemische installaties. Ik verlangde ernaar om te begrijpen en vond uitdaging in het vinden van oplossingen. Met de jaren groeiden de projecten in omvang en afstand. Toen ik de 40 naderde, stuurde ik internationale projecten voor een groot bedrijf, mijn toekomst was verzekerd. Zekerheid, fijne vrienden, veel vakantie en uitdaging. Kortom alles om gelukkig te zijn!

Toch voelde ik dat er iets niet klopte. Ik mocht mezelf succesvol noemen volgens de gangbare maatstaven, maar wat leverde dit op? Waar was mijn passie? Wat was mijn overtuiging? Ik had zonder veel weerstand de stroming gevolgd en was hier aanbeland. Het werd plots duidelijk dat dit niet was waar IK wilde zijn.  Als kind wou ik ooit veearts, schrijver, wereldverbeteraar worden, maar dat waren jeugddromen. Meer dan 20 jaar later stond ik weer bij start. Wie ben ik en wat wil ik?

Eén jaar loopbaanonderbreking, heel wat cursussen en coaching trajecten later kwam ik dichter bij mijzelf en mijn missie: Ik wil mensen begeleiden om in bloei te komen. De eerste klant was ikzelf! De voorbije jaren heb ik gezaaid, gewied en gesnoeid aan de coach in mij. Mijn talenten ontwikkeld in workshops, een opleiding gestalt coaching, alsook een 3-jarige opleiding gericht op werken met NLP, transactionele analyse en systemisch werk.

Dankzij de voorbije jaren ben ik zelf ook in bloei gekomen en dat gevoel wens ik door te geven.